Kaneelkrakelingen

Kaneelkrakelingen

Hoe lekker is een kaneelkrakeling wel niet. Zoiets als een quilty pleasure als je het knapperige van dat korstje proeft en dan nog afgemaakt met kaneelsuiker. Voor mij een uitdaging om dit te maken. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat de eerste batch finaal mislukte. Wel lekker en ook nog opgegeten maar totaal niet te vergelijken met de tweede poging. Wat was dit goed gelukt en zo lekker. Ik heb het filmpje van het kookprogramma binnenste buiten bekeken om de speciale vorm te kunnen spuiten van een krakeling. Je denkt dat het een 8tje is maar het is net even anders. Dank je wel Ramon voor de duidelijke uitleg!
Kijk naar het filmpje voor het maken van de vorm van de kaneelkrakeling, www.binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/kaneelkrakelingen?
Gang Zoetigheden
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 250 gram Roomboter
  • 115 gram Witte Bastaardsuiker
  • 30 gram Poedersuiker
  • 50 ml Halfvolle melk
  • 330 gram Biologische tarwebloem
  • 3 gram Zout
  • 100 gram Kristalsuiker om kaneelsuiker te maken
  • 2 theelepel Kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  • Meng 250 gram boter met 115 gram witte basterdsuiker en 30 gram poedersuiker en wrijf dit met je vingers door de boter heen. Het beslag moet luchtig worden dus doe dit met je vingertoppen. Draai snelle rondjes zodat er klucht in komt. Doe dit tot de boter helemaal wit geworden is. 
  • Voeg dan 50 ml melk toe en roer het er voorzichtig door. Het moet echt luchtig blijven.
  • Als laatste mag je 330 gram bloem toevoegen met 3 gram zout even kort doorroeren.

  • Doe het beslag in een spuitzak met een kartelspuitje. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spuit de krakelingen op de plaat.
  • Voor het suikerkaneel meng je 100 gram suiker met 1 theelepels kaneel.
  • Strooi de kaneelsuiker over de krakelingen heen. Schud de overtollige kaneel suiker van de koekjes af.
  • Bak ze ongeveer 15 -16 minuten af in de oven. Laat ze goed afkoelen.
Trefwoord kaneel, suiker