Hoi, 

ik ben Ingrid Roggeveen-Barron geboren en getogen in Rotterdam en woon hier samen met mijn man. Ik ben een kind van Surinaamse ouders waar gekruide en smaakvol maaltijden dagelijks op tafel verschenen. Koken hoefde ik niet op jonge leeftijd te doen maar pannen uitlikken daar waren mijn broer en ik het beste in. Ik was wel veel in de keuken te vinden om te kijken hoe mijn moeder al dat lekkers maakte.

Mijn moeder kookte altijd met verse ingrediënten. Ze zorgde dat we iedere dag een gezonde maaltijd kregen met voornamelijk rijst, vlees en groente. In het weekend maakte ze er extra werk van. Ze bereidde de lekkerste marinades voor kip, vlees of vis en was een ster in het bakken van taarten en koekjes, veelal recepten uit de Surinaamse keuken.

Nadat ik op mezelf ben gaan wonen en veel sportte wilde ik gezond maar toch ook zo lekker eten als dat ik thuis deed. Hierdoor ging ik veel experimenteren om het gekruide van de Surinaamse keuken te gebruiken om gezonde verantwoorde maar ook veel meer Europees, Aziatisch georiënteerde maaltijden te maken.

Ik zie veel gelijkenis tussen mezelf en mijn moeder. Koken is niet genetisch bepaald maar je krijgt het van huis mee. Naarmate ik ouder geworden merk ik dat ik behoorlijk multicultureel gekookt hebt in de afgelopen 30 jaar. Toch was de Surinaamse keuken niet prioriteit nummer 1 op mijn kooklijst. De laatste 1.5 jaar merk ik dat ik zowel de Nederlandse/Europese/Aziatische keuken wil combineren met de Surinaamse roots van mijn ouders. 

Ik zeg altijd  “eten verbindt” dus een smeltkroes moet ik zeker kunnen maken.

foto Ingrid

Wat doe ik?


Sinds 2015 ben ik de KeukenBarron gestart. Mijn eigen bedrijf waar ik buffetcatering, voeding workshops op sportgebied(voor volwassenen en kinderen), privé diners-lunches verzorgde.

*Buffetcatering het verzorgen van: Aziatische, Italiaanse, Spaanse, Salade buffetten
*Hapjes catering: voor borrels en recepties
*Privé diners-lunches: van 2 tot 150 personen
*Voeding workshop op sportgebied: voor Crossfitboxen, Sportcentrums en Sportopleiding instituut ROC
*Gezonde voeding workshop: voor kinderen met diverse achtergronden

De afgelopen jaren ben ik steeds meer samen gaan werken met Kitchendome@home gespecialiseerd in bruidstaarten, verjaardagstaarten, cup cakes en catering/privé diner  voor de klassieke keuken. Deze samenwerking zorgt voor een totaal pakket voor iedere geïnteresseerde die een evenement wil organiseren in privé sfeer of op zakelijk gebied.

Zo worden de catering buffetten of hapjes homemade gemaakt. Neem anders even contact met mij op voor een evenement op maat: 0637647386
De KeukenBarron verzorgt evenementen van Groningen tot Limburg.

Sport meals

Ik hou van sport. Ik ben sinds mijn vroege jeugd altijd al met sport, en vooral met fitness, bezig geweest. Maar met alleen de focus op je training bereik je niet het gewenste resultaat. Voeding speelt hierbij een cruciale rol. Je lichaam heeft de juiste brandstof nodig om goed te kunnen presteren.

Natuurlijk kun je kiezen om je maaltijden “plain” te nuttigen zoals bijvoorbeeld zilvervliesrijst met groente en gegrilde kip. Hier is niks mis mee. Maar om op de lange termijn verantwoord en aan de sport gerelateerd te blijven eten, moet het vooral ook lekker zijn. Anders voelt het als een dieet en dat houden de meesten van ons niet vol.

Met andere woorden het moet geen opgave worden maar een dagelijkse gewoonte, een leefstijl.

Omdat het onderwerp mij erg boeide, heb ik een opleiding gevolgd over verantwoorde voeding en sport. Deze kennis gecombineerd met mijn passie voor smaakvol eten, heeft uiteindelijk geresulteerd in de oprichting van mijn bedrijf de KeukenBarron.

​De maaltijden die ik bereid zijn lekker, bevatten hoogwaardige-, eiwitrijke-, en koolhydraat rijke producten en scoren laag in vetten. De samenstelling is zodanig dat ze in combinatie met (top)sport daadwerkelijk zullen bijdragen om het gewenste resultaat te bereiken.

​En omdat ze zo lekker zijn, zal het niet moeilijk worden om dit eetpatroon vol te houden!