Italiaans brood op amandelmeel basis

 

Italiaans brood op amandelmeel basis

Als je wilt minderen met koolhydraten maar toch je brood luchtig wilt hebben gebruik dan de combinatie meel 50/50. Amandelmeel 50% zodat je brood wat compacter is en 50% zelfrijzend bakmeel en dat maakt je brood weer luchtiger. Als je er dan nog wat Italiaanse kruiden door het deeg doet en kaas dan heb je zoiets lekkers als brunch of lunch gerecht. Je kunt dit natuurlijk ook gebruiken als basis met een spread voor bij de borrel.
Gang Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gram Amandelmeel
  • 75 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram Kappertjes
  • 40 gram Zongedroogde tomaat
  • 1 stuk Ei
  • 100 gram Kaas geraspt keuze uit: 48+, Parmezaan, Jong Belegen, harde Geitenkaas, Manchego kaas
  • Peper en Zout Hoeveelheid naar eigen smaak
  • Extra voor de brunch-lunch
  • 100 gram Runderrookvlees
  • 2 stuks Eieren keuze uit :Gepocheerd of gekookt

Instructies
 

  • Verwarm je oven op 180 graden.
  • Hak de kappertjes en zongedroogde tomaatjes fijn.
  • Kluts je ei met peper en zout.
  • Meng alle ingrediënten bij elkaar en doe dit in een lage bakblik(20x23) bedekt met vochtig bakpapier.
  • Bak het brood in 25 -30 minuten op 180 °C gaar en goudbruin.
  • 10 minuten voor het einde van de baktijd mag je rookvlees in de oven doen op een andere bakplaat.
  • Pocheer of kook ondertussen de eieren.
  • Als het brood afgebakken is (even laten afkoelen)snij het in brede stukken. Halveer het brood en beleg het met de krokante rookvlees en gepocheerd ei.
Trefwoord amandelmeel, gedroogde tomaat, kappertjes, oude kaas, zelfrijzend bakmeel