Geroosterde gekruide Bloemkool steak met gekookt Ei

Geroosterde gekruide Bloemkool steak met gekookt Ei

Als je even genoeg hebt van vlees op je bord is dit een overheerlijk alternatief.
Eenvoudig qua kruiden maar smaakvol en je mist je stukje vlees absoluut niet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Bloemkool klein
  • 3 stuks Sjalotjes
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 eetlepel Ras el hanout
  • 2 theelepel Zout
  • 2 theelepel Peper
  • 2 stuks Eieren
  • 5 eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 tak Koriander en of Peterselie
  • 1 stuk Rode Peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • *Haal de bladeren en de stam van de bloemkool. Hol de kern van de stam eruit.                                                     
  • *Doe de sjalotjes, teentjes knoflook, ras el hanout, peper, zout en een scheut olie in de nutribullet of keukenmachine.     
  • *Doe de bloemkool in een ovenschaal en smeer de bloemkool in met de marinade.
  • *De bloemkool smeer je om de 10 minuten in met de marinade en schenk een scheutje olie over de bloemkool.
  •  *Herhaal dit 4 tot 5 keer dus zet echt je wekker om de 10 minuten. Prik af en toe in je bloemkool om te kijken of die reeds zacht is.              
  • *Kook je eitje voor 6-7 minuten half zacht.  Snij de eieren fijn en verkruimel dit erover heen.     

Notities

Tip
Hak de rode peper, koriander en of peterselie en maak je bloemkoolsteak hiermee af
Trefwoord bloemkool, ei, ras el hanout