Shortbread Citroen Amandel koekjes

 

Shortbread Citroen Amandel koekjes

Een heerlijk droog koekje met een smaak van citroen en amandelen. Makkelijk te maken en lang te bewaren in de vriezer. Zo lekker dat je er van blijft eten.
Gang Zoetigheden
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 150 gram Roomboter ongezouten
  • 150 gram Poedersuiker
  • 1 stuk Citroen zest
  • 1 theelepel Citroenrasp
  • 200 gram Tarwebloem biologisch
  • 100 gram Amandelmeel

Instructies
 

  • Mix de boter en poedersuiker romig.
  • Voeg de citroen zeste, citroenrasp, bloem en amandelmeel tegelijk toe
  • Mix dit alles tot een stevig koekjesdeeg.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. (Het deeg is wat kruimelig, dat hoort zo)
  • De rol deeg kan een uur in de koelkast
  • Snij de rol deeg in plakjes van 1-1,5 cm dik en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 25-30 minuten op 150 °C gaar, of tot de randjes licht beginnen te kleuren.
  • Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat daarna op een taartrooster rek
  • TIPS
    De koekjes kun je 2-3 weken bewaren.
    De rol met deeg kun je zeker 2 maanden bewaren in de vriezer.
Trefwoord amandelmeel, citroen, citroenzest, poedersuiker, snelle koekjes