Pistachenotenkoekjes

 

Pistachenotenkoekje

Flinterdunne knapperige koekjes die makkelijk te maken zijn. Je kunt het deeg ook nog invriezen want als je plotseling visite krijgt heb je altijd dit koekje in huis.
Gang Zoetigheden
Porties 12 koekjes

Ingrediënten
  

  • 60 gram Havermout
  • 40 gram Pistachenoten
  • 150 gram Fijne Suiker
  • 90 gram Roomboter
  • 35 gram Bloem
  • 0,5 theelepel Vanille Extract
  • 1 stuk Ei
  • 0,25 theelepel Bakpoeder
  • 1 pinch Zout klein beetje

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met papier.
  • Maal de havermout met pistachenoten fijn in een nutribullet.
  • Nu mag de suiker en zout erbij en vervolgens bloem en bakpoeder.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Smelt boter kort in de magnetron en voeg het bij het droge mengsel.
  • Als laatste mag het ei met vanille extract erbij. Roer dit goed tot een homogeen geheel.
  • Laat het deeg minstens een uur rusten in de koelkast of een half uur in de vriezer.
  • Maak balletjes van ongeveer 13 gram(ongeveer een volle theelepel) en leg ze op je met bakpapier beklede bakplaat. Je hoeft ze niet plat te drukken Laat wat tussen ruimte tussen de balletjes. Ze worden namelijk vanzelf plat.
  • Bak ze 8,5 minuut goudbruin(als de randjes bruin worden zijn ze klaar) en laat ze afkoelen op de bakplaat.

Notities

Tip
Persoonlijk bak ik niet de gehele rol maar kijk hoeveel koekjes ik wil maken. De rest gaat terug de vriezer in zodoende bescherm ik mezelf en mijn gezin om te veel koekjes te eten. Het werkt echt.
Trefwoord bakken, havermout, noten, nutribullet, pistache, snelle koekjes