Hazelnoot chocolade koekjes

 

Hazelnoot chocolade koekjes

Deze koekjes daar kun je niet vanaf blijven. Zo bros, fijntjes en zo lekker van smaak. Ik kan vaak de eerste paar keer een koekje pakken en dan ben ik er klaar mee maar bij deze was ik niet te stoppen.
Gang Zoetigheden
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 125 gram Hazelnoten
  • 125 gram Roomboter
  • 100 gram Tarwebloem Biologisch
  • 80 gram Bastaardsuiker Licht
  • theelepel Zout
  • 150 gram Pure Chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Weeg 100 g hazelnoten af en maal deze in je nutribullet tot een poeder (poeder moet zo fijn zijn zodat je het als meel kunt gebruiken).
  • Niet te lang malen omdat de hazelnoten anders olie gaan verliezen en dan veranderen in een pasta.
  • Zeef de tarwebloem en voeg de basterdsuiker, zout en de fijngemalen hazelnoten toe.
  • Meng alles goed door elkaar en snijd daarna de koude roomboter in kleine blokjes en meng dit met de hazelnoten meel.
  • Kneed tot je een dikke bal deeg hebt.
  • Hak de resterende hazelnoten ze fijn met een mes( je moet kleine stukjes hazelnoot over houden).
  • Strooi de fijn gehakte hazelnoot over het deeg en kneed nogmaals goed door elkaar.
  • Kneed er 20-30 kleine bolletjes van of 10-15 grotere en verspreid deze over de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de bolletjes een beetje plat. *Schuif de ovenplaat in de oven en bak de koekjes in 8-10 (klein formaat)tot 10-15 minuten(groot formaat).
  • De koekjes zijn klaar als de randen van de koekjes lichtbruin beginnen te verkleuren.
  • Laat de koekjes helemaal afkoelen op de bakplaat(in het begin zijn ze nog erg zacht maar naarmate ze afkoelen worden ze harder).
  • Zijn de koekjes afgekoeld en hard dan leg je ze nog even op een taartrooster zodat ook de onderkant droog kan worden.
  • Smelt je chocolade in een kom met een steelpan water(au bain marie)
  • Dip de helft van je hazelnoot koekje in de chocolade en laat het uitharden op je taartrooster.
Trefwoord chocolade, hazelnoten, pure chocolade, snelle koekjes