Havermout Appelwafels

 

Havermout Appelwafels

Wafels zijn voor mij een praktisch zondagochtend ontbijtje. Snel te maken en lekker warm op op te eten. Variëren met meelsoorten is hierbij een leuk aspect. Deze keer koos ik voor havermoutvlokken die ik maalde tot meel. Alle oude appels moesten van de fruitschaal dus verdwijnen mooi in de havermout wafels.
Gang ontbijt, Zoetigheden
Keuken Algemeen
Porties 9 stuks

Ingrediënten
  

  • 160 gram Havermoutvlokken fijngemalen
  • 4 eetlepels havermoutvlokken grof
  • 1.5 Appels
  • 2 theelepels Koekkruiden of kaneel
  • 1 theelepel Vanille essence
  • 1 theelepel Amandel essence
  • 2 stuks Limoen
  • 2 theelepel Bakpoeder
  • 300 ml Magere melk of Halfvolle melk
  • 2 stuks Eieren

Instructies
 

  • Doe de havermoutvlokken in een nutribullet of keukenmachine.
    Rasp ondertussen de appel met schil.
  • Pers 2 limoentjes uit boven de geraspte appels.
  • Meng de appel, het meel, de melk, het ei, het bakpoeder en de koekkruiden in een kom. Klop het geheel tot een stevig beslag.
  • Voeg de extra 4 eetlepels havermoutvlokken toe aan het mengsel.
  • Zet een wafelijzer aan en smeer het in met olie(naar eigen keuze).
  • Giet de 2 wafelvormen vol met het beslag en controleer af en toe of de wafels al gaar zijn. Dit duurt een paar minuten.
  • Draai de wafels na 2 minuten om met twee saté-prikkers en bak de andere kant nog 1 minuut extra. Zo zijn je wafels iets krokanter.
  • Eet je wafels met jam, appelstroop of met niets.
Trefwoord appels, ei, havermout, kaneel, koekkruiden