Eierkoeken

 

Eierkoeken

Eierkoeken heb ik vroeger zo vaak gekocht want volgens Sonja Bakker waren eierkoeken gezond. Echter ben ik mezelf eens gaan verdiepen wat er in een eierkoek zit. Door te experimenteren met minder suiker en citroenrasp was MIJN EIGEN lekkere eierkoek ontstaan. Heel vaak gemaakt bij workshop lunches die ik gaf en de receptuur nooit veranderd.
Gang Zoetigheden
Keuken Algemeen
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram Kristalsuiker
  • 4 stuk Eieren
  • 2 zakjes Vanillesuiker
  • 2 theelepel Citroenrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor de op 180 graden.
  • Scheidt de eieren van eigeel en eiwit.
  • Doe het eigeel met suiker, vanille suiker en citroenrasp in een ruime kom en mix deze met een elektrische mixer 3 minuten lang goed door.
  • Klop apart in een schone kom het eiwit in punten stijf. Je houd een wit luchtige substantie over.
  • Over de eieren en suiker zeef je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en dit spatel je door het beslag.
  • Spatel nu het eiwit door het eigeel-zelfrijzend bakmeel beslag .
  • .Als je een dikkig beslag hebt (je zult als het goed is ook wat luchtbelletjes zien) en al het zelfrijzend bakmeel zit erdoor dan spatel je er nog een flinke snuf zout door.
  • Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en schep hierop het beslag in ongeveer 12 ronde “hoopjes” om het zo maar even te noemen. Je kunt met een eetlepel op de bovenkant voorzichtig het hoopje in een rondje verdelen. Zet de bakplaat in de oven en bak de eierkoeken in ongeveer 12-15 minuten licht goudbruin.
Trefwoord citroen, ei, makkelijk, snelle koekjes