Verse Tomatensoep & Perle con Basilico

 

Verse Tomatensoep & Perle con Basilico

Door de temperatuur van de afgelopen waan je je al heel snel in het buitenland op vakantie. Italië daar past deze soep bij. Een verse tomatensoep met verse basilicum, verse perle con basilico, Italiaanse kruiden en laat deze soep lekker lang trekken om de smaken tot z'n recht te laten komen.
Gang Soep
Keuken Italiaans
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo Tomaten vers
  • 2 stuk Ui fijn gesneden
  • 2 teentjes Knoflook
  • 15 gram Basilicum
  • 250 gram Lams saucijsjes
  • 1 stuk Winter wortel
  • 3 stengels Bleekselderij
  • 3 theelepel Smoked paprika
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel Suiker
  • Olijfolie
  • 500 gram Verse perle con basilico

Instructies
 

  • Snij de uien in stukjes de knoflook en de bleekselderij fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de uien , knoflook en bleekselderij op laag vuur tot ze er doorzichtig uitzien.
  • Snij de lams saucijsjes in plakjes. Bak de plakjes saucijsjes in zonnebloemolie en zet het apart.
  • Kook de verse perle con basilico volgens de aanwijzingen gaar. Spoel ze af en zet het apart.
  • Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 min. mee. Voeg de gerookte paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.
  • Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de nutribullet. Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
  • Doe de saucijsjes, perle con basilico en de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door. Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar extra basilicumblaadjes.
Trefwoord basilicum, soep, tomaat, verse perle con basilico