Tom KHA GAI (Thaise kokos kippensoep)

Tom KHA GAI (Thaise kokos kippensoep)

Heerlijke combinatie van thaise smaken en kip.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 2 uur
Gang Soep
Keuken Chinese
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr Kippendij
  • 2 el Kokosolie
  • 3 cm Galanga (Laos Wortel)
  • 25 gr Rode Currypasta
  • 3 blaadjes Limoenblad (Djeroek Poeroet)
  • 1 tl Rode Chilliflakes
  • 5 teentjes Knoflook
  • 3 cm Gember
  • 1,5 liter Kippenbouillon
  • 2 stengels Sereh (Citroengras) Stengel
  • 1 el Gedroogde Basilicum
  • 1 bos Thaise Basilicum
  • 1 bos Koriander Met Wortels
  • 2 el Vissaus
  • 2 blikjes Kokosmelk
  • 1 el Rietsuiker
  • 1 Limoen (sap)
  • 200 gr Sugar Snaps
  • 1 Punt Paprika
  • 100 gr Oesterzwammen

Notities

Optie
1 rode Peper
1 mm Glas noedels (koken volgens aanwijzingen)
Instructie.
*Snij de wortels van de koriander zeer fijn.
*Doe de currypasta in een wokpan met olie en bak dit totdat het volledig 1 is geworden met de olie.
*Bak de wortel van de koriander met de knoflook in de curryolie.
*Rasp de gember fijn en snij je laos in plakken.
*Snij je kippendij medium groot en bak dit mee met knoflook, chiliflakes, laos en gember.
*Ondertussen ga je aan de slag met de smaakmakers van de soep. Eerst de gedroogde basilicum, handje fijn gesneden koriander en thaise basilicum aan het gebakken mengsel toevoegen. Kort wokken en vissaus, rietsuiker, limoensap, sugar snaps, punt paprika, als laatste erbij doen.
*Als de suiker is opgenomen in de saus mag je de kippenbouillon eraan toevoegen.
*De buitenste bladeren van de sereh mag eraf gehaald worden buig ze een beetje zodat de stengel gekneusd is. Nu maak je een knoop in de stengel en doe dit met het citroenblad in de bouillon.
*Laat dit alles 30 min sudderen op laag vuur. Zodat de smaken in de bouillon kunnen trekken.
*Voeg na 30 min de blikjes kokosmelk toe en op laag vuur verder laten trekken.
*Haal nu zoveel mogelijk laos en de sereh stengels uit de soep.
*Ga je de soep opdienen zonder of met glasnoedels?
Maak je keuze
*Schep de soep in een kom over de noedels. Check of er geen laos meer inzit. Snij wat thaise basilicum en koriander fijn en strooi dit over de soep.
*Snij je limoentje in een kwart en pers dit uit boven je soep of laat het aan anderen over.
*Je rode peper kan ervoor zorgen dat je soep nog pittiger wordt. Snij dit in ringen en maak je soep hiermee af
**ik eet het zonder extra rode peper
Trefwoord kip, kokos, soep, thai