Raapstelen doperwtensoep met crunchy walnoten-geitenkaas-honing

Raapstelen doperwtensoep met crunchy walnoten-geitenkaas-honing

Deze soep past perfect bij de lente. Een lichte soep met een zacht zuur geitenkaasje wat een korstje heeft van walnoten en honing. Uitdagend en zo gemaakt.
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram Raapsteeltjes
  • 300 gram Doperwten
  • 1 stuk Aardappel in blokjes gesneden
  • 1 stuk Ui groot
  • 1 stuk rode Ui
  • 3 teentjes Knoflook
  • scheut Olijfolie
  • 1.5 liter Groentebouillon
  • 125 gram Geitenkaas schijfjes
  • 5 stuks Walnoten
  • 2 theelepels Panko
  • 1 theelepel Peterselie gedroogd
  • 1 stuks Ui
  • Honing

Instructies
 

  • Snipper ui, knoflook fijn en snij de aardappel in blokjes en bak alles in wat olie.
  • Voeg de 250 gram doperwten en de bouillon toe
  • Snij de raapsteeltjes fijn (houd een paar blaadjes achter voor garnering).
  • Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Doe nu de raapsteeltjes in de pan en roer alles goed door. Laat het nog even 5 minuten op staan
  • Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Hierna maal je de soep glad met een nutribullet of staafmixer.
  • Roer er de rest van de doperwtjes erdoor en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
  • Maal de walnoten niet te fijn en meng dit met panko en de gedroogde peterselie en peper en zout.
  • Klop het ei los en rol de geitenkaas door het ei en walnoot/panko mengsel.
  • Doe de geitenkaas in een oven voor 10 minuutjes op 160 graden.
  • Garneer de soep met wat schijfjes geitenkaas en enkele verse blaadjes raapsteeltjes. Om het af te maken mag er een dot honing op het crunchy geitenkaasje.
Trefwoord doperwten, geitenkaas, honing, nutribullet, raapsteeltjes, walnoten