
Raapstelen doperwtensoep met crunchy walnoten-geitenkaas-honing
Deze soep past perfect bij de lente. Een lichte soep met een zacht zuur geitenkaasje wat een korstje heeft van walnoten en honing. Uitdagend en zo gemaakt.
Ingrediënten
- 300 gram Raapsteeltjes
- 300 gram Doperwten
- 1 stuk Aardappel in blokjes gesneden
- 1 stuk Ui groot
- 1 stuk rode Ui
- 3 teentjes Knoflook
- scheut Olijfolie
- 1.5 liter Groentebouillon
- 125 gram Geitenkaas schijfjes
- 5 stuks Walnoten
- 2 theelepels Panko
- 1 theelepel Peterselie gedroogd
- 1 stuks Ui
- Honing
Instructies
- Snipper ui, knoflook fijn en snij de aardappel in blokjes en bak alles in wat olie.
- Voeg de 250 gram doperwten en de bouillon toe
- Snij de raapsteeltjes fijn (houd een paar blaadjes achter voor garnering).
- Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Doe nu de raapsteeltjes in de pan en roer alles goed door. Laat het nog even 5 minuten op staan
- Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Hierna maal je de soep glad met een nutribullet of staafmixer.
- Roer er de rest van de doperwtjes erdoor en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
- Maal de walnoten niet te fijn en meng dit met panko en de gedroogde peterselie en peper en zout.
- Klop het ei los en rol de geitenkaas door het ei en walnoot/panko mengsel.
- Doe de geitenkaas in een oven voor 10 minuutjes op 160 graden.
- Garneer de soep met wat schijfjes geitenkaas en enkele verse blaadjes raapsteeltjes. Om het af te maken mag er een dot honing op het crunchy geitenkaasje.