Paprika soep

Geroosterde Paprika Venkel soep

Geroosterde Paprika Venkel soep

Heerlijk soep met geroosterde paprika.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Gang Soep
Keuken Surinaams
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 2 Venkel
  • 800 gram Rode Punt Paprika
  • 2 Zoete Aardappel
  • 2 Rode Ui
  • 3 tenen Knoflook
  • 2 blokjes Groentenbouillon
  • 1 Venkelpoeder
  • 2 theelepels Geroosterde Paprikapoeder
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • snufje Knoflookpeper
  • snufje zout

Notities

Optie
*Peterselie olie(zie mini recept onderin)
Pompoenpitten
Instructie
*Maak de groenten schoon, haal het vel van de ui en de knoflook. Snij de venkel (in zn geheel behalve t hart) en zoete aardappel in stukken. Doe in je eerste ovenschaal en druppel olijfolie, venkelpoeder, knoflookpeper, zout over de groenten.
*In je 2e ovenschaal doe je de puntpaprika
*Zet de oven aan op 180 graden en zet daarna de schalen erin, voorverwarmen hoeft niet. Laat de schalen een 30-45 minuten in de oven staan tot de randjes van de groenten een beetje zwart beginnen te worden.
De paprika zal na ruim 30 minuten al geroosterd zijn. Haal ze eruit en doe in een een plastic zak(ik gebruik de ikea zakken) totdat de rest van de groenten klaar is.
Als de puntpaprika afgekoeld is pel je heel makkelijk het vel van de puntpaprika en haal de pitjes eruit.
*Neem een soeppan erbij en schep hier alle gegrilde groenten in. Ook het sap in de ovenschaal schenk je in de pan erbij.
*Verkruimel de groentebouillonblokje in de pan, en voeg een 1.5-2 liter water toe.
*Laat even een kwartiertje pruttelen, daarna kun je met een staafmixer de soep lekker glad mixen.
*Serveer met wat pompoenpitten en strooi wat peterselie olie op de soep.
*Peterselie olie
20 g verse Peterselie
1 Knoflook
1/2 Chilipeper
1 tl gerookte Paprika poeder
1 Ui
2 tl Zout
2 tl Peper
4 el Olijfolie +2
Alles in de blender doen. Is het te droog doe dan de 2 extra el olijfolie erbij. Even proeven of de smaak oke is en dan in een potje bewaren in de koelkast
Heb je soep over? Ik vries al mijn overgebleven soepjes in voor een makkelijk en snel tussendoortje.
Trefwoord geroosterd, paprika, soep, Venkel