Mexicaanse Tortilla Mais Tomaten Soep

 

Mexicaanse Tortilla Mais Tomaten Soep

Mexicaanse Tortilla Mais Tomaten Soep

Gezonde Mexicaanse tortilla tomatensoep
Gang Soep
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 blikjes Fijngesneden Tomaten- Ui- Knoflook
  • 1 blikje Mais
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 tl Rietsuiker
  • 1/2 bosje Lente Ui
  • 1 Rode Ui
  • 2 takjes Koriander
  • 2 takjes Platte Peterselie
  • 6 el Geraspte Kaas
  • 2 handjes Handjes Tortilla Chips Naturel
  • 1 tl Chiliflakes
  • 2 blokjes Groentenbouillon
  • 1,5 liter water
  • 1/4 Limoen
  • 4 tl Tequila
  • Peper
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Notities

*Bak de lente uitjes, rode ui, knoflook, chiliflakes en mais in de zonnebloemolie.
*Voeg hierna de blikjes tomaat toe. Bak dit alles goed door met 1 tl suiker(puur om de tomaat te ontzuren).
*Maak het nu af met 1.5 liter water.
Laat de soep nu 30 minuten pruttelen. Proef na de 30 minuten wat je mist.
*Nu mag de tequila, peterselie en koriander erin voor de laatste 10 minuten.
*Schep in een kom je soep met 1.5 el geraspte kaas. De tortilla chips kun je of in hele stukken in de kaas prikken of verkruimelen. Een combi is ook nog een optie.
*Afmaken met wat extra peterselie of koriander(net wat je lekker vindt)
Trefwoord maïs, soep, tomaten, tortilla