Kerrie-kokossoep met rijstpannenkoek

 

Kerrie- kokossoep met rijstpannenkoekje

Een heerlijke kruidige oosterse soep op kokosmelk basis. De kerriepoeder en garam massala geeft de kruidige smaak af. Door kokosmelk te gebruiken verzacht dit weer het kruidige. Als toevoeging aan de soep leek mij een pannenkoekje op basis van rijst en ei een toppertje. Het pannenkoekje maakte de soep daadwerkelijk af.

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Sjalotjes
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 stuks Kruimige aardappelen
  • 1 liter Groentebouillon
  • 2 theelepels Kerriepoeder biologisch
  • 1 theelepel Garam masala
  • ½ blikje Kokosmelk
  • 2 eetlepels Kokos crème
  • ½ bosje Platte peterselie
  • 1 scheut Zonnebloemolie
  • 75 gram Witte rijst
  • 3 stuks Eieren
  • 1 eetlepel gedroogde Bieslook
  • 1 theelepel Peper
  • 1 theelepel Zout
  • 2 eetlepels geraspte Kokos
  • Purpercress of Tuinkers