Marokkaanse Harira soep

 

Marokkaanse Harira soep

Vorige week ging ik al aan de slag met peulvruchten en ik ga er nog even mee door. Deze week kies ik voor kikkererwten waarbij je de keuze hebt om ze heel te laten in je soep of te pureren. Een pittige goed gekruide soep waarbij er een pittige tinteling op je lippen achterblijft als je dit gegeten hebt. Een overheerlijke comfort maaltijdsoep waarbij je niets anders meer nodig hebt.
Gang Soep
Keuken Marokkaans
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 400 gram Kikkererwten
  • 400 gram Aardappel
  • 4 stengels Bleekselderij
  • 400 gram Tomatenblokjes in blik
  • 2 el Tomatenpuree
  • 2 tl Rietsuiker
  • 1 handje Koriander of Peterselie
  • 2 blokjes Groentebouillon
  • 3 tl Harira kruiden mix zie onder bij notitie het recept om de Harira mix zelf te maken
  • 3 stuks Sjalotjes

Instructies
 

  • Snij de aardappels en sjalotjes in blokjes
  • Bak de aardappelblokjes en sjalotjes met een scheut olie in een pan aan.
  • Snij ondertussen de knoflook en bleekselderij in kleine stukjes.
  • Bak dit samen met de harira kruidenmix (of huisgemaakte mix)tomatenpuree bij de aardappelblokjes en sjalotjes. Bak dit alles 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes , bouillonblokjes en 1.5 liter water toe.
  • Breng alles aan de kook en lat de soep 15 minuten op lage temperaturen pruttelen.
  • Roer de kikkererwten door de soep heen en maak de soep af met zout en verse koriander of peterselie.
  • Je kunt de soep pureren of grof laten. Ik heb zelf gekozen voor een grove variant.

Notities

Harira kruiden mix zelf maken:
  • 2 tl Gemberpoeder
  • 1 el Komijnpoeder
  • 1 tl Chilivlokken
  • 1 el gerookte Paprika poeder
  • tl zout
Trefwoord aardappel, harirakruiden, kikkererwten, pittig, soep, tomaat