Erwtensoep

 

Stevige Erwtensoep

Erwtensoep is een begrip in Nederlands. Het kan op verschillende manieren gemaakt worden met of zonder vlees voor ieder wat wils. Voor mij moet erwtensoep een stevige soep zijn waar je lepel nog net niet rechtop blijft staan. Voor mij is dat echt een vereiste. Dat het vegetarisch of met vlees moet zijn is voor mij geen punt. Dit recept is gemaakt met gerookte kippenworst waarbij de smaakt goed in de soep is getrokken.
Je kunt dit ook natuurlijk ook eruit laten.
Gang Soep
Keuken Hollandse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Spliterwten groen
  • 1 stuk Prei
  • 2 blokjes Runderbouillon
  • 250 gram Knolselderij
  • 1 stuk Winterpeen
  • 1 Kippenrookworst
  • 2 blaadjes Laurier
  • 3 takjes Selderij
  • 1 stuk Ui

Instructies
 

  • Breng 1.5 liter water met de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad aan de kook.
  • Voeg de kiprookworst in z'n geheel toe. Laat dit ongeveer 30-45 minuten zachtjes koken, roer af en toe door.
  • Schil ondertussen de wortel, aardappel en de knolselderij en snijd deze in blokjes . Snijd de prei in ringen en was deze goed. Pel de ui en snijd deze in fijne stukjes.
  • Na ongeveer 1 uur koken merk je dat de de spliterwten uit elkaar te vallen beginnen te vallen en er een groene massa ontstaat.
  • Haal de kippen rookworst uit de pan, snijd in stukjes en voeg samen met de gesneden groenten en selderij toe aan de soep.
  • Laat de soep nog ongeveer ½ uur zachtjes doorkoken tot de groente is en wat geslonken is.
  • Breng de erwtensoep eventueel op smaak met nog een beetje extra peper en zout.
Trefwoord groene erwten, kiprookworst, knolselderij, laurier, prei, selderij, wortel