Broccoli-avocadosoep met gerookte zalm

 

Broccoli-avocadosoep met gerookte zalm

Een romige zacht van smaak soep wat goed combineert met het ziltige van de gerookte zalm. Dit is een mooi licht gerecht wat je als voorafje of als lunch soep kunt aken met een broodje erbij.
Door de verse groentes is de soep vol van smaak en de avocado maakt het weer romig. Persoonlijk gebruik ik altijd een limoentje erbij om het verkleuren van de avocado tegen te gaan.
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 20 gram Roomboter
  • 1 stuk Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 stuks Broccoli middelmaat inclusief stronk
  • 3 stuks Wortel middelmaat
  • 4 stengels Bleekselderij
  • 3 stuks Avocado gerijpt
  • 100 gram gerookte Zalm
  • liter Groentebouillon
  • Knoflookpeper hoeveelheid naar eigen smaak
  • Zout hoeveelheid naar eigen smaak
  • Peterselie gedroogd voor garnering
  • 2 eetlepels Limoen uitgeperst

Instructies
 

  • Verhit de boter in een soeppan op middelhoog temperatuur en fruit hierin de ui, bleekselderij en knoflook voor 10 minuten en roeren.
  • Voeg de broccoli, wortel en warme bouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen.
  • Roer de blokjes avocado en de sap van de limoen erdoor. Pureer of blend de soep daarna tot een gladde massa.
  • Zet de pan weer op het vuur en verwarm op laag vuur terwijl je roert. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de soep af met gerookte zalm en wat gedroogde peterselie.
Trefwoord avocado, broccoli, gerookte zalm, limoen, lunch, nutribullet, voorafje, wortel