Asian-Twin soup

 

Asian-Twin soup Pastinaak - Biet

Een Aziatische georiënteerde soep op basis van pastinaak met gember en biet op kokos basis. Een combinatie die te lekker is om het niet te maken. Feitelijk maak je 2 soorten soep die je beiden met andere kruiden afmaakt.
Alleen op het moment dat je de 2 soepen in één kom schenkt en je gaat tekenen met een satéprikker om de kleuren van de soep te vermengen en je neemt een hap! Dan merk je pas hoe alles bij elkaar past.
Gang Soep
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 350 gram Pastinaak
  • 230 gram Chioggia biet
  • 2 stuk Rode biet
  • 4 stuk Aardappel klein
  • 2 stuk Uien groot
  • 3 cm Gember vers geraspt
  • 65 gram Stemgember
  • 150 ml Kokosmelk
  • 2,5 blok Groentebouillon
  • 500 ml Water
  • 10 gram Roomboter
  • Knoflookpeper en Zout naar eigen smaak
  • 2 takjes Koriander blaadjes
  • Zonnebloemolie

Instructies
 

  • Snij de pastinaak, uien, aardappel fijn. Rasp de gember.
  • Bak de ingrediënten in een soeppan met roomboter. Kruid dit met knoflookpeper en zout.
  • Laat dit alles 10 minuutjes bakken maar blijf roeren in je soeppan zodat het niet aanbakt.
  • Voeg nu een 200 ml water en 1.5 groentebouillonblokje toe en laat de pastinaak, uien en aardappel garen totdat ze gaar zijn.
  • Laat alles afkoelen als het gaar is en blender de soep tot puree met de stemgember in de nutribullet. Het gepureerde kan terug in de soeppan samen met 300 ml water.
  • Proef je pastinaak gember soep en maak het af met knoflookpeper en zout en indien nodig wat extra gepureerde stemgember.
  • Snij de chioggia biet in dunne plakken. Bak deze in een laagje zonnebloemolie aan en voeg 150 ml water toe en 1 bouillonblokje.
  • Laat de bietjes zacht garen en blender ondertussen de voorgekookte bietjes met 50 ml kokosmelk in de blender.
  • Doe de bieten/kokos mengsel in een kleinere pan.
  • Als de chioggia bietjes gaar zijn laat je ze afkoelen. Haal de chioggia bietjes uit het bouillon en pureer ze met 50 ml kokosmelk.
  • Voeg nu de lichtroze chioggia/kokos mengsel in de kleinere pan bij het donkere roze mengsel.
  • Nu kun je het overgebleven bouillon eraan toevoegen en roeren maar.
  • Proef nu je mengsel en het moet zoetig en goed naar kokos smaken. Mis je de kracht van een goede kokos dan gebruik je de resterende kokosmelk om dit nadrukkelijker te maken.
  • We gaan nu de Aziatische duo soep samenstellen.
  • Schep met een soeplepel de pastinaak gember soep in een kom.
  • Schep aan één kant van de kom bovenop de pastinaak soep de bietenkokos soep. Schep dit op met een lepel tot de helft van de kom.
  • Pak een satéprikker en trek bij de middenlijn van de soep met je satéprikker golfjes zodat beide helften in lijnen overgaan.
  • Nu mag je de losse korianderblaadjes erover verspreiden.

Notities

Tip
Als je de soep eet schep dan sowieso beide helften op je lepel.
Je proeft daadwerkelijk de kokos en gember met de aardse smaak van je pastinaak en het zoetige van je biet.
Trefwoord biet, gember, kokosmelk, pastinaak, soep