Zwarte bonenburger met gebakken Sojabonenrijst & Baka bana (gebakken banaan)

Zwarte Bonenburger met gebakken Sojabonenrijst & Baka bana (gebakken banaan)

Deze vegetarische burger heb ik gemaakt met diverse Aziatische kruiden. Dit heeft deze burger nodig daar de havermout de burger heel snel neutraal van smaak maakt. Samen met de zoetige smaak van mais en de kruidige kruiden en groene peper krijg je een smaakvolle burger.
Probeer zo'n "MEATLESS" dag eens uit en tag mij op social-media alsjeblieft als je dit maakt..
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarische

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Ui gesneden
  • 1 blik Zwarte bonen uitgelekt
  • 1 theelepel Gemberpoeder
  • 1 theelepel Laospoeder
  • 1 theelepel Korianderpoeder
  • 1 theelepel Citroengras
  • ½ Groene peper zonder zaadjes
  • stuk Gember geraspt
  • 2 takjes Peterselie fijn gesneden
  • 1 theelepel Zout
  • ½ theelepel Peper
  • 4-5 eetlepel Havermout
  • Zonnebloemolie
  • 1 theelepel Sesamolie
  • Ingrediënten Sojabonenrijst
  • 100 gram Basmati rijst
  • 75 gram Sojabonen diepvries
  • 1 eetlepel Low-Salt Sojasaus
  • 1 stuk Ui fijn gesneden
  • Peper en Zout naar eigen smaak
  • Ingrediënten Baka bana
  • 2 stuks Bakbanaan rijpe
  • 50 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 90 ml Spa rood of Spa finesse
  • ½ theelepel Suiker
  • 1 mespunt Zout
  • Zonnebloemolie om te bakken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Verhit sesamolie in een pan en bak de ui en knoflook voor 3-4 minuutjes.
  • Doe de zwarte bonen samen met de gebakken ui, knoflook, groene peper in de nutribullet of keukenmachine.
  • Voeg na de eerste maling ook de gedroogde, verse kruiden en mais toe.
  • Is het mengsel toch nog te dik dan een klein scheutje zonnebloemolie erbij. Laat even kort mixen tot een stevig maar grof mengsel.
  • Roer de havermout door de zwarte bonen mix en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Maak met je handen 4 burgers van het mengsel en leg ze op een ingevette bakplaat (of rooster met bakpapier.)
  • Zet de burgers 16-20 minuten in de oven en draai ze tussendoor even om.
  • Instructie Sojabonen rijst
  • Kook de Basmati rijst volgens voorschriften.
  • Bak de uien met de sojabonen, sojasaus en voeg de gekookte rijst toe.
  • Goed roerbakken en afmaken met peper en zout.
  • Instructie Baka bana
  • Doe de bloem, spa, suiker en zout in een kom. Roeren tot een slap deeg.
  • Schil de bakbananen, halveer ze en snij ze in lange, dunne plakjes (ongeveer 0,5 cm dik).
  • Schep de plakjes door de deeg. Zorg ervoor dat de plakjes volledig bedekt zijn. 
  • Verhit de olie in een diepe pan. Stop de bedekte plakjes 1 voor 1 in de hete olie (anders gaan ze aan elkaar plakken).
  • Goudbruin bakken voor 2-3 minuten per kant.
Trefwoord bakbanaan, groene peper, havermout, rijst, sojabonen, zwarte bonen