Zoete aardappel pannenkoek

 

Zoete aardappel pannenkoek & kruiden Yoghurt

Een vegetarisch gerecht wat zeer zeker als hoofdgerecht kan dienen. Smaakvol en lekker fris door de kruiden yoghurt met dille en kervel. Dit maak je snel en eet zo makkelijk weg.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Algemeen
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 400 gram Zoete aardappel
  • 2 stuks Eieren
  • 2 el Maizena
  • 50 gram Oude kaas geraspt
  • 1 tl Mosterdzaad
  • 1 teen Knoflook
  • 1 stuk Ui
  • Knoflookpeper naar eigen smaak
  • Zout naar eigen smaak
  • ½ el Olijfolie per zoete aardappel pannenkoek
  • Kruiden Yoghurt
  • 500 ml Griekse Yoghurt
  • 500 ml Magere kwark
  • ½ bosje Dille
  • ½ bosje Kervel

Instructies
 

  • Schil en rasp de zoete aardappels.
  • Snipper het uitje, hak het teentje knoflook fijn en meng dit door de aardappelrasp, samen met de eieren, maïzena, kaas, mosterdzaad en peper en zout naar smaak.
  • Kneed het deeg in de vorm van een koekje.


  • Aan beide kanten ongeveer 3 min bakken. 
  • Snij de kruiden fijn.
  • Meng de Griekse yoghurt met de magere kwark goed door elkaar.
  • De kruiden kun je nu bij het yoghurt-kwark mengsel doen en op smaak brengen met peper en zout. Extra kun je wat druppels goede olijfolie erbij druppelen.
Trefwoord dille, hartige pannenkoek, kervel, zoete aardappel