Was het zoutvlees goed en doe het in een pan met ruim wat water.
Kook de zoutvlees op voor 30 minuten.
Kook gelijktijdig in een andere pan het zuurkool op voor 20 minuutjes met de pimentkorrels, laurierbladeren en madam Jeanette.
Schil de aardappel en snij dit in blokjes.
Snij de ui en knoflookteentjes fijn.
Bak de uien en knoflook aan en voeg hier opgekookte zuurkool, aardappelblokjes aan toe met een half blikje tomatenpuree en rietsuiker.
Snij de selderij fijn en bak dit samen met de zuurkool op. Proef of de smaak van de zuurkool goed gekruid is.
Zet de temperatuur lager en laat dit nu 20 minuten nog lekker doorstoven met de deksel op de pan.
Schep het regelmatig even goed om. Als het te droog is voeg je er gewoon wat water aan toe.
Kook de rijst volgens aanwijzingen.
Doe wat water in de pan samen met de rijst. Zet de pan zonder deksel op hoog vuur en zodra het water begint te koken draai je het vuur naar de laagste stand en doe je de deksel op de pan. Laat dit nog 12 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Zet vervolgens het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten staan met deksel op de pan. Roer de rijst eventueel los met een vork. TipWil je minder koolhydraten eten. Eet dan je zuurkool alleen met de aardappelen. Persoonlijk ben ik dol op de combi met rijst. Ik weet eigenlijk niet beter.