Stamppot Knolselderij, Savooikool – Gehaktbal

 

Stamppot Knolselderij, Pastinaak - Gehaktbal

Een lekker comfort food stamppotje koolhydraatarm maar wel met een lekkere gehaktbal!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Algemeen
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Knolselderij zonder loof
  • 300 gram Aardappels
  • 200 gram Savooikool
  • 10 gram Roomboter
  • 15 ml Halfvolle melk
  • 2 theelepel Italiaanse kruiden
  • Knoflookpeper naar eigen smaak
  • Zout naar eigen smaak
  • 500 gram Half om half gehakt
  • 80 gram Paneermeel
  • 40 gram verse Basilicum
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 stuks Eigeel geen eiwit erbij
  • 0,5 stuk Rode ui
  • 1 theelepel Tomatenpuree
  • 0,5 blokje Rundvleesbouillon
  • 1 theelepel Honing

Instructies
 

  • Schil de aardappels en knolselderij en snij ze in grove blokken.
  • Kook beiden in 10 minuten gaar.
  • Snij de savooikool fijn en was het voor gebruik.
  • Laat de aardappels en knolselderij even kort droogstomen.
  • Scheidt nu je knolselderij van de aardappels.
  • Bak kort de savooikool in een pan met een scheut olijfolie, knolselderij met knoflookpeper, Italiaanse kruiden en wat zout. De savooikool moet wel knapperig blijven.
  • Stamp de knolselderij met savooikool grof.
  • De aardappels, melk en roomboter mogen erbij en stamp dit verder.
  • Alle gehaktbal ingrediënten bij elkaar in een schaal doen en goed kneden.
  • Vorm 4 gehaktballen van het gehakt en bak de gehaktbal rondom rustig in een braadpan.
  • Zet een deksel op de braadpan met een scheutje water en laat de gehaktballen 20 minuutjes sudderen.

Notities

Tip
Het moet een grove stamppot zijn waarbij je de "bite" van de savooikool proeft en de stukken van de knolselderij. 
De gehaktballen lekker op de stamppot doen met een beetje jus. Heb je gehaktballen over dan is het de volgende dag nog beter op een boterham, te lekker!
Trefwoord half-om-half gehakt, knolselderij, pastinaak, savooikool