Rode kool met Appel & Ui

 

Rode kool Appel & Ui

Rode kool uit een pakje is niet te vergelijken met huisgemaakte rode kool. Vroeger wist ik niet beter dat je rode kool met appeltjes alleen maar in de supermarkt of de groenteboer kocht. Ik had nog nooit rode kool gemaakt. Uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken want ik dacht dat het heel ingewikkeld zou zijn maar wat is dit makkelijk zeg. Een kind kan de was doen maar huisgemaakte rode kool dat is zo lekker. Als je dit 2-3 dagen eerder maakt smaakt het nog beter.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 320 gram Rode kool
  • 230 gram Goudrenet
  • 2 stuks Uien
  • 1 Kaneelstokje
  • 2 Kruidnagels
  • 1 Laurierblad
  • 2 theelepels Balsamico crema
  • 10 mg Roomboter
  • Peper en Zout naar eigen smaak

Instructies
 

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij hem met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder de dikke hoofdnerven en snij de rode kool zo fijn mogelijk op een mandoline(of met de hand).
  • Snij de uien in ringen.
  • Schil de goudrenetten, verwijder het klokhuis en snij ze in middelgrote stukken.
  • Stoof de uienringen aan in een roomboter. Voeg er de rodekool en balsamico crema eraan toe.
  • Doe de appel na 10 minuten bij de rodekool.
  • Laat op een zacht vuur 35 minuten koken onder deksel, tot de rodekool zacht is. Blijf tijdens de gaar tijd de rode kool omroeren.
  • Tip
    De appelblokjes zullen tijdens het stoofproces verdwijnen maar ze worden opgenomen door de rode kool.
    Extra suiker toevoegen is daarom absoluut niet nodig.
Trefwoord appels, balsamico, goudreinet, kaneelstokje, rode kool