Knolselderij-Pastinaak stamppot Hazelnoten-Paddestoelen mix

 

Knolselderij-Pastinaak stamppot Hazelnoten-Paddenstoelen mix

Stamppot met meer groenten dan aardappel. Een heerlijk vegetarisch gerecht waarbij je vlees absoluut niet mist. De moeite waard om dit recept uit te proberen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 500 gram Knolselderij
  • 150 gram Pastinaak
  • 250 gram Aardappel
  • 4 stengels Bosui
  • 240 gram Paddenstoelen mix
  • 4 takjes Tijm
  • 100 gram Hazelnoten grof gehakt
  • 2 stuks Uien
  • 4 teentjes Knoflook
  • 15 gram Roomboter
  • 3 stuks Eieren
  • 10 gram Mosterd
  • Scheutje Melk
  • Scheutje Azijn
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Schil de aardappel, pastinaak en knolselderij. Snij dit allemaal in kleine stukjes/blokjes.
  • Snij één ui en 2 teentjes knoflook fijn.
  • Bak de aardappel, pastinaak, knolselderij, knoflook, ui kort in de mosterd en roomboter.
  • Nu mag alles in een ovenblik en bak het af voor 20 minuten in de oven.
  • De grof gehakte hazelnoten mogen tegelijkertijd voor 15 minuten in de oven. Tot ze goudbruin zijn.
  • Als alles zacht is kun je er een stamppot van prakken met een scheutje melk.
  • Bak de paddenstoelenmix met tijm en bosui in olijfolie met de laatste ui en knoflookteentjes.
  • De stamppot en paddenstoelen mix kruiden naar eigen smaak met peper en zout.
  • Gepocheerd ei:
    Kook in een steelpan water met een scheutje azijn tot het kookt. Roer met een lepel rondjes in het kokende water en breng de temperatuur terug naar een lage stand. Breek voorzichtig één ei en schenk dit rustig in het water. Kook het ei voor 4 minuten. De buitenkant zal stollen met wat sliertjes. Als je denk dat je ei te zacht is neem een extra minuut.
    Herhaal dit nog 3 keer.
  • Tip
    Je kunt ook een ei koken of bakken in plaats van een gepocheerd ei. Net wat jou lekker lijkt.
Trefwoord hazelnoten, knolselderij, mosterd, pastinaak, stamppot, tijm