Korean gehakt sla wrap

 

Koreaans gehakt sla-wrap

Een lekker snel gemaakt gerecht wat heel goed kan dienen als een bij gerecht maar met wat rijst erbij heb je een complete maaltijd. Het enige wat je ECHT even moet doen is naar de plaatselijke toko gaan of een grote AH wat Koreaanse producten verkoopt. De Koreaanse chilipasta gochuan heb je daadwerkelijk nodig voor dit gerecht en neem ook direct chiligarlic sauce (Lee Kum Kee)mee. Je kunt dit gerecht zo "spicy" maken als je zelf wilt.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Korea
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stuks mini Sla Romain
  • 250 gram Half om half gehakt
  • 1 eetlepel Gochuanpasta
  • 1 theelepel Chiligarlic sauce e koop bij de toko
  • 1 teen Knoflook
  • ½ Ui
  • 40 gram Wortel julienne
  • 40 gram Rode kool
  • 40 gram Witte kool
  • 1 theelepel Knoflookazijn of Kruidenazijn
  • 1 theelepel Poedersuiker
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • Zout Hoeveelheid naar eigen smaak
  • Zwarte peper Hoeveelheid naar eigen smaak
  • Witte sesamzaad voor de garnering
  • Extra Jasmijnrijst Als je dit als hoofdgerecht wilt eten.

Instructies
 

  • Bak het gehakt met de ui, knoflook, gochuanpasta en chiligarlic
  • Schaaf rode kool dun in een mandoline en bak dit kort in knoflookpeper en zout. Zet het apart
  • Schaaf de witte kool dun in een mandoline en sprenkel de kruidenazijn en poedersuiker over de witte kool. Laat het 10 minuutjes intrekken.
  • Als het gehakt gebakken is met de kruiden mag je alles laten afkoelen.
  • Haal nu alle grotere bladeren van de slakropjes. Was ze af en laat het uitlekken.
  • Nu kun je de koreaanse sla wrap opbouwen.
  • Leg op het sla blaadje een eetlepel gekruid gehakt. Hierop mag de witte kool. Daarna de wortel julienne en top alles af met de rodekool en witte sesamzaad.
  • Tip
    Extra kun je wat Jasmijnrijst klaarmaken om erbij te eten als hoofdgerecht.
Trefwoord gochuanpasta, half-om-half gehakt, rode kool, sla romaine, witte kool, wortel