Wie ben ik

Mijn Verhaal

Hoi, ik ben Ingrid Roggeveen-Barron geboren en getogen in Rotterdam en woon hier samen met mijn man. Ik ben een kind van Surinaamse ouders waar gekruide en smaakvol maaltijden dagelijks op tafel verschenen.

Koken hoefde ik niet op jonge leeftijd te doen maar pannen uitlikken daar waren mijn broer en ik het beste in. Ik was wel veel in de keuken te vinden om te kijken hoe mijn moeder al dat lekkers maakte.

Mijn moeder kookte altijd met verse ingrediënten. Ze zorgde dat we iedere dag een gezonde maaltijd kregen met voornamelijk rijst, vlees en groente. In het weekend maakte ze er extra werk van. Ze bereidde de lekkerste marinades voor kip, vlees of vis en was een ster in het bakken van taarten en koekjes, veelal recepten uit de Surinaamse keuken.

Nadat ik op mezelf ben gaan wonen en veel sportte wilde ik gezond maar toch ook zo lekker eten als dat ik thuis deed. Hierdoor ging ik veel experimenteren om het gekruide van de Surinaamse keuken te gebruiken om gezonde verantwoorde maar ook veel meer Europees, Aziatisch georiënteerde maaltijden te maken. 

Ik zie veel gelijkenis tussen mezelf en mijn moeder. Koken is niet genetisch bepaald maar je krijgt het van huis mee. Naarmate ik ouder geworden merk ik dat ik behoorlijk multicultureel gekookt hebt in de afgelopen 30 jaar. Toch was de Surinaamse keuken niet prioriteit nummer 1 op mijn kooklijst. De laatste 1.5 jaar merk ik dat ik zowel de Nederlandse/Europese/Aziatische keuken wil combineren met de Surinaamse roots van mijn ouders.  

​ Ik zeg altijd  “eten verbindt” dus een smeltkroes moet ik zeker kunnen maken.

Sinds 2015

Ingrid Barron de Keukenbarron

Koken is mijn passie, altijd al geweest. Het bereiden van vers en lekker eten geeft mij veel voldoening.

Sinds 2015 heb ik er mijn werk van gemaakt en ben ik de KeukenBarron gestart.

Het verzorgen van thema buffetten zoals Aziatische, Italiaanse, Spaanse, Salade buffetten, privé diners, workshops op locaties, hapjes voor borrels of recepties. Workshops op locaties zoals, Currypasta workshops, Spaanse tapas workshops, gezonde Sportmaaltijden workshops, gezonde Hapjes workshops, Koken met kids workshops.

Werkwijze:

Ik zal altijd aan de hand van een persoonlijk gesprek met de klant wordt een buffet, privé diner of workshop samengesteld. De KeukenBarron doet altijd evenementen op maat!

Ik  werk vaak samen met Kitchendome@home voor speciale buffetten of wokshops.

Sport meals

Ik hou van sport. Ik ben sinds mijn vroege jeugd altijd al met sport, en vooral met fitness, bezig geweest. Maar met alleen de focus op je training bereik je niet het gewenste resultaat. Voeding speelt hierbij een cruciale rol. Je lichaam heeft de juiste brandstof nodig om goed te kunnen presteren.

Natuurlijk kun je kiezen om je maaltijden “plain” te nuttigen zoals bijvoorbeeld zilvervliesrijst met groente en gegrilde kip. Hier is niks mis mee. Maar om op de lange termijn verantwoord en aan de sport gerelateerd te blijven eten, moet het vooral ook lekker zijn. Anders voelt het als een dieet en dat houden de meesten van ons niet vol.

Met andere woorden het moet geen opgave worden maar een dagelijkse gewoonte, een leefstijl.

Omdat het onderwerp mij erg boeide, heb ik een opleiding gevolgd over verantwoorde voeding en sport. Deze kennis gecombineerd met mijn passie voor smaakvol eten, heeft uiteindelijk geresulteerd in de oprichting van mijn bedrijf de KeukenBarron.

​De maaltijden die ik bereid zijn lekker, bevatten hoogwaardige-, eiwitrijke-, en koolhydraat rijke producten en scoren laag in vetten. De samenstelling is zodanig dat ze in combinatie met (top)sport daadwerkelijk zullen bijdragen om het gewenste resultaat te bereiken.

​En omdat ze zo lekker zijn, zal het niet moeilijk worden om dit eetpatroon vol te houden!

Catering

Koken zonder zakjes en pakjes. Dat is ook zeker een drijfveer geweest bij de start van de KeukenBarron.

Van huis uit ben ik gewend aan dagelijks een verse maaltijd van mijn moeder. Een maaltijd met bovendien veel smaak door het gebruik van veel kruiden zoals in de Surinaamse cultuur gebruikelijk is.

Vandaag de dag leven we in een snelle maatschappij waarin iedereen haast lijkt te hebben.

Velen grijpen dan naar kant en klare producten uit de supermarkt. Persoonlijk wil ik graag terug naar de basis. Naar pure, eerlijke producten en geen kant en klaar mixen, zakjes of potjes.

Gewoon weten wat er in je maaltijd zit zonder kunstmatige- of andere rare toevoegingen. Zo worden de catering buffetten of hapjes homemade gemaakt. Neem anders even contact met mij op voor een evenement op maat: 0637647386

De KeukenBarron verzorgt evenementen van Groningen tot Limburg.