Waar zou jij voor kiezen?
Calve pindakaas of homemade notenboter?
Ik koos voor homemade notenboter. Zo maak je het.
Voor dit recept kun je diverse soorten noten gebruiken.
De basis van dit recept is 300-600 gram noten en een neutrale olie!
Ik gebruikte kokosolie
1. 100 gram amandelen, 100 gram hazelnoten en 100 gram walnoten
2. Doe de noten in een foodprocessor of een food chopper.
3. Mix de noten 2-10 minuten tot een fijn poeder. let op de noten moeten wel ruimte hebben in de foodprocessor of chopper. Druppelsgewijs doe je er kokosolie erdoor totdat er een smeuiige substantie is ontstaan. Doe wel om de 1 a 2 minuten de foodprocessor of chopper uit zodat het niet overbelast is.
Binnen 15 minuten heb je romige, smeuiige notenboter.
Je kunt er een persoonlijke touch aangeven door eraan toe te voegen:
* Zeezout
* Chilipeper
* Ahornsiroop
* Honing
* Kaneel/nootmuskaat/gember/kruidnagel/kerrie/komijn/oregano of rozemarijn
De notenboter kun je voor enkele weken bewaren in de koelkast in een afgesloten pot met een deksel. Je kunt het ook invriezen voor maximaal 4 maanden.
Eet smakelijk
Ingrid