“Deze cake is niet normaal lekker”
Deze woorden sprak “ Jan “ uit toen hij zijn eerste hap nam.
Ik was ervan overtuigd verder schrijven over deze cake was niet meer nodig!
Je hoeft nog maar 1 ding te doen en dat is MAKEN & PROEVEN!
Kokos-Limoen cake met Lemon curd
Ingrediënten voor de cake:
4 Eieren
1 beker Zonnebloemolie
1 tl Citroenrasp
1/2 beker Suiker
1 beker Yoghurt
1 beker geraspte Kokos
1 beker Tarwegriesmeel
1 beker Tarwebloem
1 zakje Bakpoeder
1 zakje Vanillesuiker
Extra:
2 volle el Lemon curd*
Geraspte kokos om te versieren
1 Limoen
Instructie
*Zeef de bloem en bakpoeder in een kom.
*Doe alle overige ingrediënten in een kom. Mix dit goed door elkaar.
*Voeg nu de bloem en bakpoeder toe, en meng dit weer.
*Giet het in een vierkante vorm 20×23 met bakpapier(even nat maken en uitknijpen).
*Bak de cake in een voorverwarmde oven van 150 graden voor ongeveer 30 minuten of tot hij mooi van kleur is.
Ingrediënten Lemon curd*
2 citroenen
150 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
125 g witte basterdsuiker
Instructie
*Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is.
*Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik als vla is.
*Laat de curd goed afkoelen en schenk het in een schone pot.
*Smeer de cake in met lemoncurd en bestrooi het met kokos en limoenzest.
Snij de cake in blokjes.
Tip
Bij het maken van een cake is het makkelijk om met een beker te werken als je weegschaal het niet meer doet:-)