Knolselderij Pastinaak soep

 

Knolselderij Pastinaak soep

Een kruidige lekkere soep waar je warm van wordt met deze koude temperaturen.

  • 400 gram Knolselderij
  • 300 gram Pastinaak
  • 2 stuk Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 150 gram Spinazie
  • 1 cm Gember
  • 1 stuk Rode Peper
  • 1 liter Groentebouillon
  • 2 eetlepel Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 1 handje Peterselie
  1. Pak een flinke soeppan.

  2. *Maak al je groente schoon. Verhit je soeppan met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook even aan.

    *Doe de knolselderij en pastinaak erbij en roer het geheel goed om en bak even mee. Nu de bouillon erbij, breng het aan de kook en zet het vuur laag.

    *Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de groentes gaar en zacht zijn.*Pureer de soep met de nutribullet tot alles crème-achtig is.

    *Pureer in de nutribullet de spinazie, gember, scheut olijfolie en rode peper(zonder de pitjes)*Verwarm het groente mengsel tot het begint te geuren.

    *Hak een rood pepertje fijn voor de garnering.

    *Schep de knolselderij/pastinaak soep in een kom en druppel het spinazie-gember mengsel over de soep heen.

Tip

Trek met een vork cirkels over je soep en maak het af met wat gehakte pepertjes.