Knolselderij Pastinaak soep
Een kruidige lekkere soep waar je warm van wordt met deze koude temperaturen.
- 400 gram Knolselderij
- 300 gram Pastinaak
- 2 stuk Ui
- 2 tenen Knoflook
- 150 gram Spinazie
- 1 cm Gember
- 1 stuk Rode Peper
- 1 liter Groentebouillon
- 2 eetlepel Olijfolie
- Peper
- Zout
- 1 handje Peterselie
-
Pak een flinke soeppan.
-
*Maak al je groente schoon. Verhit je soeppan met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook even aan.
*Doe de knolselderij en pastinaak erbij en roer het geheel goed om en bak even mee. Nu de bouillon erbij, breng het aan de kook en zet het vuur laag.
*Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de groentes gaar en zacht zijn.*Pureer de soep met de nutribullet tot alles crème-achtig is.
*Pureer in de nutribullet de spinazie, gember, scheut olijfolie en rode peper(zonder de pitjes)*Verwarm het groente mengsel tot het begint te geuren.
*Hak een rood pepertje fijn voor de garnering.
*Schep de knolselderij/pastinaak soep in een kom en druppel het spinazie-gember mengsel over de soep heen.
Tip
Trek met een vork cirkels over je soep en maak het af met wat gehakte pepertjes.